Psychologische hulp bij Niet aangeboren hersenletsel

Psychologische hulp bij Niet aangeboren hersenletsel

Wat is niet-aangeboren hersenletsel eigenlijk?

Niet-aangeboren hersenletsel is de plotselinge beschadiging van je hersenweefsel. Het zijn de onzichtbare gevolgen die je onder andere kunt oplopen door een herseninfarct,-bloeding of –tumor, door een ongeval of bijvoorbeeld bij multiple sclerose. Er kunnen veranderingen optreden op het gebied van gedrag, emotie en cognitie (het denken).


De behandeling

Tijdens de behandeling kijken we naar de gevolgen van het hersenletsel voor jou en je omgeving in het dagelijks leven. Wij richten onze gesprekken op het in kaart brengen van je klachten en het verbeteren van de kwaliteit van leven.


De omgeving van iemand met niet-aangeboren hersenletsel

Voor de partner, kinderen of anderen die dichtbij iemand met hersenletsel staan, kunnen de plotselinge veranderingen moeilijk zijn. Het belang van het gezin of familie wordt vaak onderschat, terwijl het gezin voor de moeilijke taak staat te rouwen om een dierbaar iemand die nog steeds deel uitmaakt van het gezin.  Ieder gezinslid heeft zijn eigen ruimte nodig om de gebeurtenissen te verwerken. Wij besteden in de behandeling ruimte aan de gevolgen voor de directe omgeving.


Relatieproblemen

Hersenletsel is niet alleen een drastische gebeurtenis voor de persoon zelf, maar is zeker even ingrijpend voor de partner van die persoon. Door het hersenletsel kan er een verschuiving plaatsvinden binnen de relatie waarbij er een gevoel van verlies van de gedeelde relatie, verlies van kameraadschap of een gevoel van het wegvallen van affectie en intimiteit ontstaat.
Psychologenpraktijk Wittevrouwen Utrecht

Biltstraat 443

3572AW Utrecht


KvK:61010081

  Telefoonnummer: 06-34642612

Info@psychologenwittevrouwen.nl