De psychologen


Psychologenpraktijk Wittevrouwen Utrecht

Biltstraat 443

3572AW Utrecht


KvK:61010081

  Telefoonnummer: 06-34642612

Info@psychologenwittevrouwen.nl


De psychologen

Laura Zon

Lisette Meijer

Pien Kant- van Elk

Laura Zon, GZ-psycholoog

Sinds 2007 werk ik met veel plezier als psycholoog. Ik geniet van mijn vak, vooral omdat ik het iedere keer bijzonder vind om mee te maken als mensen een verandering in zichzelf weten te creëren.


In een behandeling vind ik het belangrijk een goede samenwerking te creëren. Ik sta oprecht geïnteresseerd, meelevend, maar ook eerlijk en confronterend in het contact. Ik ben vooral gericht op het versterken van iemands positieve kwaliteiten, het ervaren van emoties en het verkennen van de betekenis van die emoties. Dit draagt vaak bij aan begrip en verklaring van psychische klachten. Ik werk vooral vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader. We werken hierdoor concreet en doelgericht aan behandeldoelen die zijn afgestemd op jouw specifieke situatie.

Na mijn studie Ontwikkelingspsychologie heb ik ruim acht jaar gewerkt als docent, onderzoeker en coordinator op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens deze baan heb ik gemerkt hoe enthousiast ik word van het stimuleren van de ontwikkeling van mensen. Ik wilde meer verdieping aanbrengen en ben tijdens mijn baan bij de HKU Klinische psychologie gaan studeren. Ruim zeven jaar heb ik gewerkt bij Altrecht, een grote GGZ instelling in Utrecht en Zeist. Bij Altrecht heb ik werkervaring opgedaan met allerlei vormen van psychische problematiek (depressie, angstklachten, persoonlijkheidsproblematiek, zingevingsproblematie en identiteitsproblematiek).


Lisette Meijer, GZ-psycholoog

Sinds 2009 ben ik met veel enthousiasme werkzaam als psycholoog binnen verschillende (medische) settingen. Het mooiste aan mijn vak vind ik om de gezonde en sterke kanten van iemand naar voren te halen.  Zeker sinds het starten van onze psychologenpraktijk in 2014 heb ik gemerkt dat uiteenlopende mensen last kunnen hebben van klachten en daarbij vaak hun sterke kanten uit het oog verliezen.


In de behandeling vind ik openheid en betrokkenheid belangrijk en dat de therapie op jou als individu gericht is. Ik pas hiervoor verscheidene vormen van therapie toe, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, Acceptance and Commitment therapy en mindfulness. Gedurende de therapie evalueer ik regelmatig, zo houden we samen het therapiedoel voor ogen.  Om scherp te blijven heb ik intervisiemomenten met collega psychologen en volg ik bijscholing.


Naast de passie voor onze eigen praktijk neem ik deel aan hardloopwedstrijden. Ook deze ervaringen neem ik mee in mijn werk, aangezien hier een deel psychologie naar voren komt. Een goede ontspannen ademhaling, doelen stellen en omgaan met teleurstellingen zijn belangrijk bij het trainen naar een wedstrijd. Daarnaast haal ik mijn ontspanning uit salsadansen, lezen en reizen.Pien Kant- van Elk, GZ-psycholoog

Sinds mijn afstuderen in 2010 ben ik in verschillende behandelomgevingen werkzaam geweest, zoals in klinieken, op ambulante afdelingen maar ook als studentenpsycholoog op de Universiteit Utrecht. Door deze diversiteit heb ik ervaring met uiteenlopende psychische problematiek met zowel volwassenen als jongvolwassenen. Vaak zie ik jonge mensen die middenin het leven staan maar dreigen vast te lopen op verschillende levensterreinen. Dat kan te maken hebben met problemen rondom identiteit, moeite hebben met keuzes maken, perfectionisme of overwerkt raken.


Het meest bijzondere aan mijn werk vind ik het om de persoon te leren kennen achter de klachten en problemen die spelen. Graag onderzoek ik samen welke inzichten en/of oplossingen iemand verder kunnen helpen. Mijn ervaring is dat mensen vaak zelf het antwoord in zich hebben maar er niet altijd alleen uitkomen.

 

In een behandeling is een vertrouwensband, waarin er ruimte is voor openheid en gelijkwaardigheid, essentieel voor een goed lopende behandeling. Ik vind het daarom belangrijk dat men zich veilig voelt om vrijuit te spreken over wat er van binnen allemaal leeft. Mijn uitdaging is om nieuwsgierigheid te creëren wat kan helpen om naar jezelf te durven kijken, te onderzoeken en te experimenteren met nieuwe strategieën.

 

Behandelmethoden die ik vaak gebruik zijn elementen van verschillende therapieën waaronder Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Schematherapie en Cognitive Mindfulness Based Therapy (MBCT).

Ik krijg van mijn cliënten terug dat ze mij hebben ervaren als een doortastende therapeut met humor die oog heeft voor sterke kanten en kwaliteiten bij mensen.

 

Naast mijn werk vind ik het prettig om actief bezig te zijn door middel van sporten om zowel fysiek als mentaal fit te blijven. Daarnaast ervaar ik veel plezier in het mezelf verder ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak door bijscholing, interessante cursussen en intervisie met collega’s.